Završnica sezone 2016/17.

U nedjelju, 21.05. u Sportskoj dvorani održana je završnica sezone i finale Interne lige za sezonu 2016/2017.

Na isti datum prošle godine održana je Promocija, gdje su sve grupe imale različite motoričke zadatke odbojkaške igre, posložene po principu od najlakšeg do najtežeg, prilagođene grupama. Ove godine otišli smo korak više. Sve grupe, osim pahuljica, igrale su Internu ligu. Interna liga igrala se od mjeseca februara. U svakoj grupi napravljene su po četiri (4) ekipe, što u konačnici daje broj od dvadeset (20) ekipa. U Sportskoj dvorani su po prvi put postavljena dva odbojkaška terena.

Nakon predstavljanja grupa počelo se sa zajedičkim zagrijavanjem svih djevojčica, uključujući i vrtić. Zajedničkim zagrijavanjem i trčanjem u četiri različite grupe i u različitim smjerovima izazvale su oduševljene i divljenje publike. Nakon zagrijavanja, kapiten pionirske ekipe, kroz vježbe oblikovanja i istezanje dodatno je pripremila naše odbojkašice za daljnji rad.

Prvi koji su nastupali su djeca iz sekcije Vrtić. Radi se o našim najmlađim polaznicima uzrasta od tri (3) do šest (6) godina. Oni su pokazali svoja motorička znanja i vještine prolazeći kroz poligon prepreka nakon čega su dobili gromoglasni aplauz. Na kraju svog performansa dobili su diplome za uspješno završen program Univerzalne škole sporta.

Prva grupa odbojkašica koja se predstavila jesu djevojčice koje su najmlađe i koje tek uče prve odbojkaške korake – Pahuljice.

S obzirom da smo napravili dva terena, na prvom su najmlađe polaznice pokazale motorička znanja odbojkaških elemenata kroz staze, a na drugom terenu odbojkaške elemente u paru. Nakon pahuljica krenulo se sa finalnim utakmicama Interne lige.

Pobjednik Interne lige u grupi Pčelice 1 je ekipa ”Sultanije”, a njima je medalje dodijelio predstavnik firme VIMAR VISOKO.

Pobjednik Interne lige u grupi Ružice  je ekipa ”Mikasa”, a njima je medalje dodijelila dr. Alma Trako – Pink dent.

Pobjednik Interne lige u konkurenciji Osmijeh i Sunce je ekipa ”Sunčice” , medalje dodjelio direktor JU KSC Aldin Šljivo.

Pobjednik Interne lige u grupi Pčelice 2 je ekipa ”Block out”, a medalje je dodjelio predstvanik firme Nova trgovina – S, Mirza Zaimović.

Pobjednik Interne lige u grupi ZVIJEZDE koja se takmiči u Omladinskoj ligi Srednjo-bosanskog kantona i čije članice nastupaju za pionirsku ekipu ŽOK Kakanj je ekipa ”Kakanj”, a njima je medalje uručio ministar Mirnes Bašić.

Nakon grupnih nagrada prelašlo se na individualne nagrade, a tu su nagrade za najredovnije članove i članove bez propuštenog treninga.

Najredovniji članovi su one djevojčice koje su prisustvovale na 90% treninga od mjeseca septembra. Ukupno ih je šezdesetičetiri (64).

Najveće priznanje, ”Bez propuštnog treninga” otišlo je u ruke naših šest (6) djevojčica. One nisu propustile niti jedan trening od septembra mjeseca. Još jednom velike čestitke za Naidu, Amelu, Fatmu, Minelu, Nedžmu i Editu.

Zahvaljujemo se Općini Kakanj, Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Tvornici cementa Kakanj, JU KSC Kakanj, Optici Kobi&Nuri, Pink Dent-u, Mesnoj industriji Vimar, VGT Osiguranju – Visoko, Novoj trgovini – S i MSD Aktivi.

Najveću zahvalu želimo uputiti roditeljima naše djece. Hvala Vam što ste nam ukazali povjerenje da radimo sa vašom djecom, da učestvujemo u njihovom odgoju.

Dragi roditelji, nadamo se da ćemo našu saradnju nastaviti i u narednim sezonama.

Hvala Vam!