IX. Međunarodni festival odbojke – Novi Sad

Posljednji dani izuzetno uspješne 2018. godine bili su rezervisani za naše prvo učešće na Međunarodnom turniru izvan granica BiH. Turnir se održavao od 28.12. do 30.12. u Novom Sadu.

Učešće na turniru je uzelo 94 ekipe među kojima i naša pionirska ekipa u konkurenciji 2004. i mlađi.

Konkurencije koje su se takmičile su: mlađe pionirke 2005, pionirke 2004, mlađe kadetkinje 2003 i kadetkinje 2003. Takmičile su se i muške ekipe u kategoriji pioniri 2003 i mlađi, i kadeti 2001 i mlađi.

Prvog dana takmičilo se po grupama. Naša ekipa našla se u grupi C zajedno sa ekipom ”Bagljaš 023” Zrenjanin, ”ŽOK” Novi Sad i OK ”Sterija” Beograd. Pravila turnira su da se igralo do 21 poen i sa jednim tajm-outom na zahtjev trenera.

Posebna draž bila je igrati na centralnom terenu na kojoj su igrale najbolje reprezentacije svijeta u muškoj i ženskoj konkurenciji s obzirom da je reprezentacija Srbije igrala upravo u Novom Sadu.

Drugi dan igralo se razigravanje i ponovo tri utakmice. Prvu utakmicu smo igrali sa ekipom ”Vožd” iz Prijedora. Drugu utakmicu protiv ”ŽOK” Novi Sad. Treću utakmicu protiv ekipe ”Star” iz Novog Sada.

Rezultatski gledajući nismo postigli mnogo s obzirom da smo osvojili samo četiri seta, a jednu utakmicu i pobijedili, a ostale izgubili sa minimalnom razlikom. Čast je biti dio ove manifestacije i vidjeti kako to rade ekipe koje takmiče cijelu godinu i imaju preko 40 utakmica.

Treći dan turnira igralo se razigravanje i utakmice za medalju, a mi smo dan iskoristili za obilazak grada.

Zahvaljujemo se roditeljima naše djece, Općini Kakanj i Cementari Kakanj kao i drugim sponzorima na pomoći pri organizaciji puta i odlasku na ovaj prestižni tunir sa kojeg ćemo ponijeti lijepo iskustvo s obzirom da smo igrali sa izuzetno kvalitetnim i visokim ekipama u koje se puno ulaže i zbog čega je reprezentacija Srbije prvak svijeta.