O Nama

”Naša škola sporta” je škola sporta koja svoje ciljeve i djelatnosti ostvaruje kroz sljedeće sekcije: odbojka, korektivna gimnastika, plivanje, sport za djecu vrtića, aerobik, postporođajni oporavak žena, ali i mnoštvo drugih stvari koje bi od ”Naše škole sporta” trebale da naprave pravu sportsku zajednicu, a samim tim da bude od koristi i društvenoj zajdnici.

Našim programom želimo unaprijediti psihofizički razvoj djeteta, razvoj kreativnosti, te osjećaj zajedništva uz isticanje individualnih kvaliteta svakog polaznika.

Cilj nam je kroz igru, maštu i puno zabave dijete uvesti u svijet sporta kako bi imalo što bolji uvid u značajnost sporta i tjelesnog vježbanja pri čemu razvijamo motoričke sposobnosti djeteta (koordinacija, snaga, brzina, fleksibilnost, ravnoteža, preciznost…) s naglaskom na njihovu povezanost sa zdravljem i zdravim načinom života.

Pored treninga u sportskoj Sali ”Naša škola sporta” organizuje i dodatne aktivnosti koje se tiču ostalih životnih sfera. Organizuju se razne radionice, posjete, izleti.