Federalno takmičenje za pionirke

U nedjelju, 09.01.2022. upisali smo naš historijski, prvi nastup na Federalnom takmičenju kao odbojkaški klub. Takmičenje se održalo u Jajcu na kojem je učestvovalo pet (5) ekipa, ŽOK ”Jajce-Nansen”, ŽOK ”Bihać”, ŽOK ”Kakanj”, OK ”Centar-Ort” i naša ekipa. Takmičenje se održalo uz puno propusta organizatora. Grupe u kojima se nalazilo pet ekipa svoje utakmice su igrali u dva dana s obzirom da su četiri utakmice u toku jednog dana izuzetno naporne. Organizator je zamislio da se igra na dva terena, ali klubovi učesnici nisu pristali na takvu organizaciju s obzirom da su tereni bili preblizu, a stubovi nezaštićeni. Na takmičenje smo krenuli u 7h ujutru, a povrtak kući bio je u 00.

U prvoj utakmici snage smo odmjerili sa gradskim rivalom. Pobjednik se znao od samog početka, a rivalu smo prepustili po 8 poena u oba seta što je naša najuvjerljivija pobjeda u ovoj sezoni.

Druga utakmica je bila odlučujuća s obzirom da smo igrali sa OK ”Centar-Ort” i da je pobjednik bio siguran putnik na završnicu. Pravili smo previše servis grešaka koje su uzrokovane važnošću utakmice. Na kraju poraz od 2:0.

Odmah nakon druge utakmice na redu je bila i treća, sa domaćinom OK ”Jajce-Nansen”. Emotivno pražnjenje i umor uzrokovali su slabiju igru i tijesan gubitan prvog seta. U drugom setu smo zaigrali bolje i vratili neizvjesnost i treći odlučujući set. U trećem setu smo uspjeli da vratimo veći zaostatak i povedemo ali jednostavno gubimo 15:13. Ovu utakmicu obilježilo je grubo kršenje pravila s obzirom da sudije niti jednom nisu sankcionisali pogrešnu rotaciju u kojoj je jedna igračica konstantno igrala u drugom redu.

Četvrtu utakmicu smogli smo dodatnu snagu i savladali ŽOK ”Bihać” sa 2:0. Utakmica koja je od početka do kraja vodila u istom smjeru.

Svih naših sedamnaest (17) djevojčica dobilo je svoju priliku za igru i dokazivanje, od čega dvije najmlađe 2010. godište. To je naša najveća snaga.

Čestitamo našim prijateljima iz OK ”Centar-Ort” i želimo im puno sreće na završnici Federalnog takmičenja.