Turnir u odbojci na pijesku

U ponedjeljak 26.07. i utorak 27.07. u sklopu Kakanjski dani 2021,organizovali smo turnir u odbojci na pijesku. S obzirom da je Kakanj grad odbojke a da u istom ne postoji adekvatan teren za održavanje turnira krenuli smo u inicijalni projekat odbojke na pijesku. Cilj nam je bio odbojku na pijesku dovesti u centar grada i uživati prvi put u turniru. Večina je bila skeptična kada su pročitali naš prijedlog i projekat i sve su prepustili nama. Kao i prije dvije godine kada smo organizovali turnir na betonu odlučili smo se za ista pravila. Na poligonu smo montirali konstrukciju dimenzija 16×8 metara kako bi dobili teren 12×6 metara. Ekipu su sačinjavala četiri igrača, dvije djevojke i dva muškarca. Ukupno se prijavilo devet (9) ekipa. U ponedjeljak smo završili polufinale utakmice kako bi u utorak pristupili borbi za medalje. Drugi dan smo bili spremni i sa reflektorima u slučaju da se utakmice oduže.

U utakmici za treće mjesto između ekipa ”Kakanjci” i ”Indijanci” uspješnija je bila ekipa ”Kakanjci” sa 2:0. U finalnoj utakmici uspješnija od ekipe ”420” bila je ekipa ”Amnezija” također sa 2:0.

Zahvaljujemo se svim ekipama na prijavama a najboljim ekipama čestitamo. Nadamo se da će Kakanj – grad odbojke uskoro dobili teren za odbojku, a mi smo pokazali da je sve moguće kada se nešto želi.

U srijedu smo teren iskoristili za jutarnji trening.