FESTIVAL ODBOJKE KAKANJ 2023.

Na Dan državnosti BiH organizovali smo treći po redu Festival odbojke. I ove godine smo otišli korak naprijed i okupili 840 djevojčica u šest kategorija. Pet kakanjskih dvorana, devetnaest (19) odbojkaških terena, 233 ekipe iz petnaest (15) klubova uživalo je u devetosatnoj (9) odbojkaškoj igri.

Petnaest (15) klubova odlučilo je provesti dan na najvećem turniru odbojke u FBiH, a to su: OK ”Sa Volley” Sarajevo, OK ”Block Out” Sarajevo, OK ”Novo Sarajevo, OK ”Maglaj” Maglaj, OK ”Čelik-R” Zenica, OK ”Krivaja” Zavidovići, OK ”Krušnica” Bosanska Krupa, ŽOK ”Bužim” Bužim, ŽOK ”Smeč” Lukavac, ŽOK ”Žepče” Žepče, ŽOK ”Ilijaš”, a prvi put s nama su bili i OK ”Star” Donji Vakuf, ŽOK ”Crvena Zvijezda” Obudovac, odbojkaška akademija ”Dijana Vasić” Brčko i naravno mi kao domaćini.

 

Kategorije koje su učestvovale:

Djevojčice 2015 i mlađe, petnaest (15) ekipa,

Djevojčice 2013/14, četrdesetdvije (42) ekipe,

Djevojčice 2011/12, sedamdesetdevet (79) ekipa,

Djevojčice 2009/10, šezdesetosam (68) ekipa,

Kadetkinje 2007/08, dvadesetčetiri (24) ekipe,

Kadetkinje/juniorke 2005/06, četiri (4) ekipe.

Sve ekipe činile su tri (3) igračice u terenu, maksimalno četiri (4) igračice, osim kadetkinja/juniorki koje su igrale sa šest (6) igračica u terenu.

 

U kategoriji 2015 i mlađe najuspješnija su bile ekipe iz OK Maglaj koje su osvojile sva tri prva mjesta.

U kategoriji 2013/14 najuspješnija je bila ekipa iz OK Maglaj, drugoplasirana ekipa iz Odbojkaške akademije Dijana Vasić, dok je trećeplasirana ekipa iz Maglaja.

U kategoriji 2011/12 najuspješnija je bila ekipa iz Odbojkaške akademije Dijana Vasić, drugoplasirana ekipa ŽOK Smeč Lukavac, a trećeplasirana ekipa iz Odbojkaške akademije Dijana Vasić.

U kategoriji 2009/10 najuspješnija je bila ekipa iz OK Krivaja Zavidovići, drugoplasirana ekipa iz OK Maglaj, dok je treće mjesto zauzela domaća ekipa OK NŠS.

U kategoriji 2007/08 i najuspješnija je bila ekipa iz Ilijaša, zatim ekipa Maglaja i trećeplasirana domaća ekipa NŠS.

U kadetsko/juniorskoj konkurenciji nauspješnija je bila ekipa OK ”Čelik-R” iz Zenice, zatim domaća ekipa OK ”NŠS”, trećeplasirana ekipa OK ”Sa Volley” iz Sarajeva.

 

Sve djevojčice koje su učestvovale dobile su medalju za svoj trud, motivaciju i prikazanu igru, a one najuspješnije nagrađene su i od naših sponzora u vidu poklon paketa koje su omogućili Bingo, Novela, Crvena Jabuka i DM. Djevojčice smo iznenadili i sa maskotama. Također, ispred dvorane smo postavili štandove sa poslasticama koje su zanimljive djeci. Ove godine u organizaciji su nam pomogli i studenti Kineziološkog fakulteta u Sarajevu u sklopu predmeta Odbojka, a prvu pomoć pružali su nam Mladi Crvenog križa općine Kakanj.

Zahvaljujemo se Općini Kakanj na čelu sa općinskim načelnikom Mirnesom Bajtarevićem, koja je generalni pokrovitelj Festivala, Zlatnim sponzorima: Cementara Kakanj, MGM Apoteke, Bingo, Srebrenim sponzorima: DM, Crvena Jabuka, Leda voda, Novela Kakanj, Nova trgovina – S.