Plivanje, II ciklus

Naša škola sporta nastavlja sa uspješnim projektima i preko proljetnog raspusta. U vremenskom periodu od 24.04. do 28.04. organizovali smo školu plivanja za naše članove na Olimpijskom bazenu u Sarajevu. Osamnaest (18) djevojčica podijeljeno u dvije (2) grupe uspješno su savladale elementarnu školu plivanja, ali i sportske tehnike kraul i leđno.

Za većinu djevojčica ovo je bio prvi susret sa organizovanom edukacijom iz plivanja. Devet (9) djevojčica na inicijalnom testiranju određeno je za elementarnu školu plivanja, dok su ostale djevojčice pokazale određeno znanje tehnika koje je trebalo ispraviti ili nadograditi. Nakon pet (5) dana obuke možemo reći da je edukacija u potpunosti uspjela.

Devet (9) djevojčica koje su određene za prvi nivo plivanja, tj.  obučavanje plivanja prošle su kroz kombinaciju vježbi i igara koje se odnose na igre i vježbe adaptacije u vodi, zatim igre i vježbe specifičnog kretanja, elementarnih pokreta nogama i rukama, do elementarnih skokova na noge. Na finalnom testiranju sve djevojčice su pokazale ogromni napredak koji su ostvarile u toku obuke i napravile su samostalne ”dužine” plivanja.

Što se tiče preostalih devet (9) djevojčica, one su pokazale određeno znanje tako da se s njima radila obuka sportskog plivanja. Na kraju su djevojčice savladale dvije tehnike plivanja, a to su kraul i leđno.

Po završetku škole plivanja djevojčice su dobile diplome o uspješno završenoj obuci plivanja.