Otvaranje sportskih poligona – Bočica

U subotu, 15.04.  u okviru Programa obilježavanja 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja i 15. aprila – Dana općine Kakanj i Dana Armije R BiH na poznatom kakanjskom izletištu “Bočica”, u dvorištu istoimenog planinarskog doma, otvorena dva novoizgrađena sportska poligona.

Svečanost je započela okupljanjem svih mladih sportista koji su se međusobno zagrlili i taj zagrljaj su darovali svom gradu Kaknju za rođendan.

Poligoni su zvanično pušteni u funkciju simboličnim odbojkaškim servisom kojeg je izveo Adin Fazlić, član mlađe selekcije Odbojkaškog kluba “Kakanj 78”, a otkrivena je i tabla na kojoj su ispisana imena glavnih finansijera izgradnje.

Nakon svečanog otvaranja odigrana je revijalna odbojkaška utakmica omladinskih selekcija ŽOK „Kakanj“ i Naše škole sporta, zatim revijalna košarkaška utakmica omladinskih selekcija KK „Kakanj“, te revijalna fudbalska utakmica omladinskih selekcija FK „Rudar“ Kakanj i FK „Mladost“ Doboj.

Zahvaljujemo se Općini Kakanj na pozivu Naše škole sporta da učestvuje na otvaranju sportskih poligona i odigra prvu utakmicu na odbojkaškom terenu.