10. Novogodišnji festival odbojke – Novi Sad

Drugu godinu zaredom Naša škola sporta je učestvovala na Novogodišnjem festivalu odbojke koji se održavao u Novom Sadu u periodu od 27.12. do 29.12. Na ovogodišnjem turniru učestvovali smo sa ekipom pionirki (2005 i mlađe). Uz izuzetno dobru saradnju našeg kluba i ŽOK “Kakanj” Kakanj također je uzeo učešće sa kadetskom kategorijom.

Kadetska ekipa našla se u grupi sa OK Volero (Švicarska), Star Novi Sad, OK Proleter Loznica, OK Sterija Beograd, Letnjikovac Šabac. U svakoj utakmici naša ekipa bila je ravnopravna i borbena, ali jednostavno nedostajalo je te sportske sreće. Na kraju smo uspjeli ostvariti tri pobjede.

Pionirska ekipa igrala je sa ekipom OK Batajnica, Dunav Voley Novi Sad, Jedinstvo Stara Pazova, Blokaut Beograd. Visina mreže povećana na 224 cm predstavljala je dodatno opterećenje našoj ekipi koja je na kraju ostvarila jednu pobjedu. Ovo je veliko iskustvo djevojkama koje do sada nisu imale priliku da nastupe na ovako jednom ogromnom odbojkaškom susretu.

Inače, na festivalu odbojke u Novom Sadu učestvovalo je 110 ekipa. Izuzetna čast je bila igrati protiv djevojaka koje inače nastupaju i za kadetsku reprezentaciju Srbije. Mnogo novih lica, druženja i razmjene informacija, mnogo borbe i želje, a najviše mladosti i snage koja je iznijela sve da prođe bez ikakvih incidenata.

Zahvaljujemo se Općini Kakanj, Ministarstvu kulture i sporta ZE-DO kantona na pomoći pri realizaciji ovog projekta za koji ćemo se potruditi da postane tradicija.