Novogodišnje druženje 2016/17

Godina puna zabave, dobre igre, projekata, polahko se bliži kraju. Posljednji radni vikend iskoristili smo za druženje svih članova Naše škole sporta. Kao i prošle godine, okupili smo se svi na jednom mjesto i posvetili dan odbojci, druženju, darivanju, humanosti.

Prošlogodišnje praznike smo iskoristili da obezbijedimo paketiće djeci koja dolaze iz finansijski ugroženih porodica, a ove godine smo kao i većina naših sugrađana humanost i novac predviđen za novogodišnje paketiće uplatili za liječenje Evelina Alajbegovića.

Nakon humanog gesta slijedilo je bolje međugrupno upoznavanje i darivanje. Naime, svaka članica je imala zadatak da napravi skromni paketić u kojem je novogodišnja čestitka i nešto lično što već ima u svojoj sobi, te na današnjem druženju razmijene poklone. Tako su sve darovale i bile darovane.

Ovo nije ideja samo vezana za Novu godinu nego je ujedno i cilj da se djeca nauče poklanjati i usrećiti drugaricu, da je humanost i radost druge osobe jako bitna za današnje društvo koje postaje iz godine u godinu okovano negativnim osobinama.

U novogodišnjem druženju  pridružile su nam se i seniorke ŽOK „Kakanj“ koje su podijelile svoja iskusta igre, treninga i radosti sa najmlađim. Treba pomenuti da Naša škola sporta ima saradnju sa ŽOK „Kakanj“ i da dio naših  djevojčica nastupa za mlađe kategorije.

Danas su tu bili i naši sponzori: TC Kakanj, VGT osiguranje, Vimar-Visoko, Kaportal, Nova trgovina.

Na kraju čestitamo Novu godinu i želimo sve najbolje svim našim članicama, prijateljima i partnerima.