Završnica sezone 2017./2018.

U nedjelju, 17.06. u Sportskoj dvorani održana je promocija Naše škole sporta i završnica sezone 2017./18.  Nesvakidašnji događaj, ne samo u našoj regiji već puno šire, treću (3) godinu zaredom okupio je veliki broj djece, roditelja, prijatelja i gostiju.

Pored naših sedam (7) grupa ove godine učestvovali su i naši sportski prijatelji iz OK ”Ilijaš” i OK ”Vitez”, kao i članice kluba ritmičke gimnastike ”Pirueta”.

Nakon zajedničkog uvodno – pripremnog dijela svaka grupa se predstavila pojedinačno. Naša najmlađa grupa, Pahuljice 2 pokazala je osnovne odbojkaške elemente bez lopte kroz kružni oblik rada. Pahuljice 1 pokazale su odbojkaške elemente kroz poligon. Grupa Pčelice i Sunce pokazale su način uvježbavanja osnovne odbojkaške tehnike. Ružice su  pokazale trening snage i tehnike. Zvijezde i Srednjoškole prikazale su uvodno – pripremni dio odbojkaške utakmice, dok su pionirke odigrale dva (2) seta sa ekipom OK ”Ilijaš” i OK ”Vitez”. Između ova dva seta nastupile su djevojčice iz kluba ritmičke gimnastike ”Pirueta” čime su upotpunile cjelokupnu manifestaciju.

Nakon prikaza motoričkih znanja i vještina, kao i prikaza odbojkaške igre na red su došle i nagrade za najredovnije članove, ali i zlatne medalje za pobjednike Interne lige.

Pobjednik Interne lige u grupi Pčelice  je ekipa KRALJICE,

Pobjednik Interne lige u grupi Ružice  je ekipa LIBERO,

Pobjednik Interne lige u konkurenciji Ružice i Sunce je ekipa SUNCE,

Pobjednik Interne lige u grupi Srednjoškolke je ekipa VICTORY,

Pobjednik Interne lige u grupi Zvijezde  je ekipa S2.

Nakon grupnih nagrada, nagrađeni su i pojedinci za redovnost na treningu. Tridesetčetiri (34) najredovnija člana i četrnaest (14) bez propuštenog treninga odraz su odgovornosti i dobrog rada na treninzima.

Sezona 2017./18. bila je izuzetno uspješna za sve nas.

– Pionirke su osvojile 2. mjesto u Omladinskoj ligi.

– Naše djevojčice nastupale su i za Ženski obojkaški klub Kakanj kao pionirke i kadetkinje.

Kadetkinje su osvojile 3. mjesto u Federaciji, a naša Sara izabrana je za najboljeg tehničara Federacije na osnovu čega je stigao i poziv za kadetsku reprezentaciju BiH.

Pionirke su osvojile 2. mjesto u Federaciji, a 4. mjesto u državi čime je ispisan historijski uspjeh kakanjske odbojke u mlađim kategorijama.

– Također, želimo istaći da su Predpionirke osvojile 3. mjesto u Omladinskoj ligi.

Na kraju,  najveću zahvalu želimo uputiti roditeljima naše djece. Hvala Vam što ste nam ukazali povjerenje da radimo sa vašom djecom, da učestvujemo u njihovom odgoju.

Dragi roditelji, nadamo se da ćemo našu saradnju nastaviti i u narednim sezonama.

Hvala Vam!