Podrška kakanjskom sportu

Još jedan bogat sportski vikend je iza nas. U petak, 15.04., organizovano smo prisustvovali finalnoj utakmici play-offa u odbojci za muškarce u kojoj su se sastali OK ‘’Kakanj 78’’ i ‘’Mladost’’ iz Brčkog. Na kraju su slavili gosti ukupnim rezultatom 1:3. U isto vrijeme u Domu kulture održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Kakanj i Dana Armije R BiH na kojoj su prisustvovali svi sportski kolektivi u našem gradu, a samim tim i naše djevojčice.

U subotu, 16.04., na rasporedu je bila premijerligaška utakmica BiH u fudbalu između FK ‘’Mladost’’ i FK ‘’Olimpic’’. Ovo je bila izuzetno važna utakmica za ‘’Mladost’’ kako bi sačuvala status premijerligaša. Mladost je na kraju slavila sa 2:0 uz veliku podršku ‘’Legije’’, ali i djevojčica Naše škole sporta. Djevojčice su u par navrata dobile aplauz od ostatka publike za svoje navijanje.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti FK ‘’Mladost’’ na gostoprimstvu i podsjetiti naše članove da uz validnu člansku knjižicu mogu besplatno prisustvovati domaćim utakmicama Mladosti.