FINAL FOUR – PREDPIONIRKE

U subotu, 01.04. u Donjem Vakufu odigrana je završnica Omladinske lige Srednjobosanskog kantona/kantona središnja Bosna za predpionirke. Naše djevojčice u završnicu su ušle sa prvog mjesta i kao glavni favorit za prvaka. Pored naše ekipe završnicu su izborili i: OK ”AS” Donji Vakuf, OK ”Sloga” Gornji Vakuf/Uskoplje i OK ”Jajce – Nansen”.

U polufinalnoj utakmici sastali smo se sa OK ”Jajce – Nansen”. Slavili smo sa 2:0, po setovima 25:17 i 25:19. Naše djevojčice su sve vrijeme držale rezultatsku prednost i na kraju zasluženo slavile.

U drugoj polufinalnoj utakmici susreli su se OK ”AS” Donji Vakuf i OK ”Sloga” Gornji Vakuf/Uskoplje. Uspješnija je bila ekipa Sloge sa 1:2, i tako osigurala finalnu utakmicu protiv naše ekipe.

Finalna utakmica za prvaka za sezonu 2016/2017 bila je prava poslastica s obzirom da su se susrele dvije najbolje ekipe. Nakon dva seta naša ekipa je slavila i osvojila zlatnu medalju. Rezultat po setovima glasio je 25:11 i 25:8.

Ono što je posebno važno jeste druženje između djevojčica, posebno sa djevojčicama OK ”Sloga”. U svakoj utakmici je neka ekipa navijala za naše djevojčice koje zrače pozitivnom energijom.

Za najboljeg igrača prvenstva izabrana je Nejra Selimović, kapiten naše ekipe.

Za najboljeg tehničara prvenstva izabrana je Nedžma Haračić.

Treće mjesto osvojila je ekipa iz Jajca. Čestitamo svim ekipama učesnicima omladinske lige SBK/KSB, a posebno ekipama koje su igrale play off.